مقالات آموزشی

قهوه روبوستا چیست؟

قهوه روبوستا چیست؟

قهوه روبوستا چیست؟

شاید ذهنتان درگیر این سوال شده باشد که به طور کلی قهوه روبوستا چیست؟

یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه در بین سایر گونه‌ها، قهوه روبوستا است که با نام کانیفورا (Canephora) شناخته می‌شود. دانه‌های این‌گونه قهوه برای تهیه قهوه‌های فوری کاربرد دارد.

 

کاربرد روبوستا

گیاه قهوه به‌طورکلی به دو نوع روبوستا و عربیکا تقسیم می‌شود که دراین‌بین قهوه روبوستا از دانه گیاه کانیفورا به دست می‌آید. این نوع قهوه به‌طورکلی نسبت به انواع قهوه عریکا طعم تلخ‌تر و میزان اسیدیته پایین‌تری دارد و از آن برای تهیه انواع قهوه اسپرسو و نوشیدنی‌های بر پایه اسپرسو همچون لاته و کاپوچینو استفاده می‌شود.

 

انواع قهوه‌ های روبوستا

گیاه قهوه روبوستا نیز همانند دیگر قهوه‌ها انواع مختلفی همچون موارد زیر را دارد:

 

  • قهوه روبوستا تانزانیا: قهوه روبوستا تانزانیا به‌صورت انحصاری و خاص تنها در منطقه بوکوبا در مجاورت سواحل دریاچه ویکتوریا که دارای میزان رطوبت بالایی است، کشت می‌شود. دانه این نوع قهوه تولید شده در منطقه تانزانیا طعمی ملایمی با ته مایه‌ای از شکلات، آجیل و عسل دارد که میزان غلظت آن بالاست.

 

  • قهوه روبوستا اندونزی : دانه قهوه روبوستا اندونزی دارای کافئین متوسط و عطر بوی متوسط رو به بالا و تلخی متوسط است و در اکثر میکس ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای نوشیدن یک فنجان قهوه غلیظ باکافئین و تلخی ملایم ما قهوه اندونزی را به شما پیشنهاد میکنیم.

 

  • قهوه روبوستا جاوه: قهوه جاوه ازنظر کیفیت، تمیزی و میزان طعم شیرین نسبت به دیگر قهوه‌های تولید شده در کشور اندونزی دارای مرغوبیت بیشتری است و به‌صورت سنتی و روش پوست کندن خیس فرآوری و در بازار عرضه می‌شود.

 

  • قهوه روبوستا اوگاندا: طعم و مزه این نوع قهوه تولید شده در منطقه اوگاندا به مربای توت سیاه و قهوه‌ کره‌ای بسیار نزدیک است.

 

  • قهوه روبوستا برزیل: از مهم‌ترین مشخصات قهوه روبوستا برزیل این است که میزان اسیدیته آن پایین و اغلب طعم آجیلی، تلخ و شیرین دارد و بیشتر در از متدهای همچون دم آوری اسپرسو، فرنچ پرس و کلد برو برای قهوه برزیل به کار گرفته می‌شود.

 

  • قهوه روبوستا ویتنام: از مهم‌ترین مشخصات دانه‌های روبوستا ویتنام داشتن مقدار کافئین بیشتر و میزان قند و چربی کمتر نسبت به عربیکا است. همچنین عطروطعم قهوه تولیدی در مناطق ویتنام نت‌هایی شکلاتی، آجیلی و خاکی دارند.

 

ویژگی‌های قهوه روبوستا

از مهم‌ترین ویژگی‌های قهوه‌های روبوستا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت مناسب و بالا در برابر حمله حشرات و آفات گیاهی و بیماری.
  • دانه‌های کوچک‌تر، گردتر و صاف‌تر نسبت به قهوه عربیکا.
  • قیمت پایین‌تر نسبت به دیگر انواع قهوه به دلیل فراوانی در میزان تولید.
  • میزان تلخی بیشتر نسبت به قهوه عربیکا.
  • میزان کافئین روبوستا از قهوه عربیکا بیشتر و چیزی بین 1.5 تا 4 درصد بسته به منطقه محل کشت قهوه متفاوت است.
  • روبوستا میزان اسیدیته و چربی کمتری نسبت به عربیکا دارد.
  • روبوستا میزان قند کمتری نسبت به عربیکا دارد.
  • میزان عطروطعم قهوه روبوستا با وجود عظیم‌الجثه بودن درخت چندان قوی نیست چراکه مقدار کمتری مواد مغزی به گیلاس قهوه می‌رسد.

به‌طورکلی قهوه روبوستا چون میزان کافئین آن بسیار بالا است درنتیجه طعم آن تلخ‌تر است بنابراین این نوع قهوه برای کسانی که علاقه‌مند به‌صرف نوشیدنی‌های سنگین و تلخ هستند، بسیار مناسب است.

 

فواید قهوه روبوستا

  1. تولید انرژی زیاد در بدن
  2. افزایش زمان بیداری و افزایش دقت در فعالیت‌ها
  3. کاهش کیفیت خواب
  4. افزایش سطح هوشیاری
  5. مقابله با سردرد
  6. مناسب برای تهیه قهوه اسپرسو
  7. ترکیب پذیری با سایر نوشیدنی‌ها
  8. کشت و تولید آسان
  9. از بروز بیماری‌های مغزی همچون پارکینسون و آلزایمر جلوگیری می‌کند.

معایب قهوه روبوستا

  1. کاهش کیفیت خواب
  2. افزایش فشار خون
  3. بروز استرس و اضطراب
  4. حساسیت به کافئین
  5. طعم خسته‌کننده
  6. میزان تلخی بالا
  7. سطح کیفیت پایین

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *