عربیکا بخریم یا روبوستا؟
در خرید قهوه همیشه مهم ترین سوالی که برای هر شخص پیش میاید این است که عربیکا بخریم یا روبوستا؟
دو نوع از رایج ترین دانه های قهوهای که در دنیا کشت میشوند عربیکا و روبوستا هستند. به طور کلی، تفاوت بین این دو گونه دانه قهوه در طعم، قدرت، ظاهر دانه، قیمت نهایی، مکان و شرایط رشد و روشهای مرتبط با کشت و برداشت آنها است.
یکی دیگر از تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در ارزش گذاری و قیمت آن ها است. دانه قهوه عربیکا از ارزش و قیمت بیشتری نسبت به روبوستا برخوردار است زیرا طعم بهتر و تلخی کمتری دارد. دانه قهوه عربیکا طعم شیرینتر و ملایمتری دارد در حالی که روبوستا طعمی قویتر و خشنتر دارد. به همین دلیل، بیش از 75 درصد از کل قهوهای که در سراسر جهان کشت میشود، از نوع عربیکا است. با این حال، روبوستا محتوای کافئین بسیار بیشتری در دانه خود دارد.
تفاوت کلی عربیکا و روبوستا
در یک مقایسه کلی میتوان این موارد را برای تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا ذکر کرد:
- عربیکا از نظر قدرت و میزان کافئین ضعیفتر است و تقریباً نصف روبوستا کافئین دارد.
- طعم دانه قهوه عربیکا شیرینتر و ملایمتر است، در حالی که دانه قهوه روبوستا به طور کلی تلختر بوده و طعمی بسیار قویتر دارد.
- دانه قهوه روبوستا دایرهایتر و کم رنگتر است و اندازه کوچکتری نسبت به دانه عربیکا دارد.
- گوشت دانه روبوستا بیشتر از گوشت دانه عربیکا است.
- قیمت دانه عربیکا از روبوستا گرانتر است.
- گیاه قهوه عربیکا در طول کشت، نیاز به نگهداری بیشتری دارد، زیرا این گیاه در شیبهای تند رشد میکنند. فرآیند کشت روبوستا به طور کلی بسیار مکانیزهتر است زیرا میتوان آن را در دشتهای هموار نیز کشت کرد.
- دانه قهوه روبوستا اسیدیته کمتری نسبت به دانه عربیکا دارد.
حال با توجه به مقایسه مختصری که در وبسایت فروشگاه خرید قهوه کافه ورنا صورت گرفت ، شما بسته به نیاز ، تمایل و ذائقه خود میتوانید نسبت به خرید قهوه اقدام نمایید.
1 دیدگاه در “عربیکا بخریم یا روبوستا؟”