مقالات آموزشی

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در چیست؟

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در چیست؟

پیش گفتار :

در این مطلب ما سعی داریم به صورت مختصر تفاوت های اصلی و اساسی دو قهوه عربیکا و روبوستا را برای شما عزیزان در بلاگ فروشگا کافه ورنا از نظر نوع درخت و نوع کاشت ، ارزش های زنجیره غذایی و شکل ظاهری شرح دهیم.

 

درباره درخت قهوه روبوستا (کانفورا)

قهوه درخت کانفورا، که معمولاً به عنوان قهوه روبوستا شناخته می‌شود،در ارتفاعات پایین تا ارتفاع 800 یا 900 متری کاشته می‌شوند.

این گیاه یک سیستم ریشه کم عمق دارد و به عنوان یک درخت یا درختچه ای مقاوم به حدود ارتفاع ۱۰ متر رشد می‌کند.

حدودا به طور متوسط ۱۰ تا ۱۱ ماه طول می‌کشد تا دانه‌های این گیاه رشد کنند.

گل درخت ربوستا ( کانفورا)

گل درخت ربوستا ( کانفورا)

میوه درخت ربوستا ( کانفورا)

میوه درخت ربوستا ( کانفورا)

درباره درخت قهوه عربیکا

قهوه عربیکا گونه‌ای از گیاه قهوه است که در اصل در کوه‌های یمن در شبه‌جزیره عربستان رشد می‌کند.

دانه‌های گیاه عربیکا که بیشترین میزان تولید قهوه را در جهان به خود اختصاص داده‌اند، نسبت به انواع دیگر گران‌تر و البته خوش‌طعم‌تر هستند.

درخت‌ های قهوه عربیکا در ارتفاعات 800 تا 2000 متری از سطح زمین کاشته می‌شود و به همین دلیل به آن قهوه کوهی نیز گفته می‌شود.

ناگفته نماند که درخت قهوه عربیکا بومی ارتفاعات یمن، سودان و اتیوپی است اما این روزها کشورهایی مثل برزیل، جامائیکا و کلمبیا بیشترین میزان تولید که میزان قابل توجه ای نیز هست را دارا می باشند

گل درخت گیاه عربیکا

گل درخت گیاه عربیکا

میوه درخت گیاه عربیکا

میوه درخت گیاه عربیکا

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در چیست؟

دو نژاد قهوه عربیکا و قهوه روبوستا را میتوان گفت که اصلی ترین نژاد قهوه ها در بین انواع قهوه می باشند.

این دو نژاد قهوه تفاوت اصلی و اساسی زیاده باهم دارند که عبارتند از :

  • نوع و نحوه کاشت گیاه
  • طعم و عطرو بوی این دوگیاه قهوه
  • تفاوت شکل دانه قهوه ها

و دیگر تفاوت ها از نظر اسید کلروژنیک ، قیمت ، تعداد کرموزوم ها،دمای مناسب کشت ، کافئین و میزان چربی است که در لیست زیر تفاوت ها باهم بررسی میشوند

عربیکا

اسید کلروژنیک : 6/5%

قیمت : نسبتا زیاد

تعداد کروموزوم : 44

دمای مناسب کاشت :16 – 24 درجه سانتی گراد

کافئین : 1/1 الی 1.8 %

میزان چربی : 16%

روبوستا

اسید کلروژنیک : 10 %

قیمت : نسبتا کم

تعداد کروموزوم : 22

دمای مناسب کاشت :22 – 30 درجه سانتی گراد

کافئین : 2الی 4.5 %

میزان چربی : 10%

 

تفاوت ظاهری قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟

 

باید خدمت شما عزیزان در این مقاله عرض کنیم که اگر ترس این را دارید که فروشنده ای قصد فریب شما را داشته باشد باید بگوییم که احتمال پیش آمد این مورد بسیار کم است زیرا که این دو نوع قهوه هم از لحاظ شکل ظاهری دانه و همینطور از لحاظ عطر و بو و نوع دم باهم متفات میباشند

  • قالبا دانه های قهوه عربیکا حالت کشیده تر و به نوعی بیضی شکل می باشند، در حالی که دانه های روبوستا گرد و دایره ای می باشند.
  • دانه های قهوه همگی دارای یک خط وسط می باشند که این خط در دانه های عربیکا اصولاً کمی حالت منحنی شکل دارند، در حالی که در دانه های روبوستا این خط صاف می باشد.
  • دانه های روبوستا اصولاً تپل می باشند و دو طرف دانه به نوعی لُپ دارند! در حالی که در دانه های عربیکا دو طرف خط وسط تخت می باشد.
  • خط وسط دانه که قبلاً اشاره کردیم در دانه های عربیکا روشن است (سفید یا زرد) در حالی که این خط وسط در دانه روبوستا، معمولاً تیره است (به رنگ خود دانه قهوه)

 

امیدوارم وبسایت فروشگاه قهوه کافه ورنا در این مقاله توانسته باشد مطالب مفیدی را خدمت شما عزیزان ارائه کرده باشد.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه در “تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *